LOGOPEDISCHE METHODEN VOOR ZANGDOCENTEN

19 JANUARI 2020

Jansstraat 33, Haarlem

13-17u

Professionele zangers & logopedisten Martine Straesser en Michelle Mallinger geven een workshop over het toepassen van logopedische stemmethoden bij de zangles. Bij elke methoden wordt er veel over verteld maar ook gedaan en ervaren. Meer informatie volgt! Leden van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen krijgen een 5 euro korting bij deze workshop (35 euro ipv 40 euro). 

Een hands-on workshop met informatie en toepassingen van de Voice Bubbling Technique, Coblenzer, Accent en Pahn Methoden voor zangdocenten.

 

Martine Straesser begon haar zangopleiding aan het conservatorium van Amsterdam. Vervolgens behaalde ze haar Master in opera aan de RSAMD te Glasgow en was ze een jaar lid van operastudio Nederland. Martine vertolkte rollen als Carmen, Witwe Begbick (Mahagonny), Mrs Quickly (Falstaff) en La Frugola (Il Tabarro) bij gezelschappen als Opera Zuid, Opera aan het

IJ, de Nederlandse opera en Muziektheater Hollands Diep. Daarnaast is zij een veelgevraagd concertzangeres.

Vanuit haar interesse in de stem begon Martine aan een studie logopedie. Sinds 2017 is werkzaam in de logopediepraktijk binnen het OLVG West ziekenhuis in Amsterdam. Daarnaast werkt ze een dag in de week in het Ikazie ziekenhuis te Rotterdam. Per september 2019 zal zij als logopedist/docent verbonden zijn aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag.

www.martinestraesser.nl

 

Sopraan Michelle Mallinger studeerde Solozang en Koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en logopedie bij Windesheim Flevoland. Vervolgens was zij verbonden aan de Opera Studio Vlaanderen in Gent. Zij zong de afgelopen jaren vele rollen op het operatoneel in werken van onder meer Monteverdi, Händel, Purcell, Smetana en Humperdinck. Michelle is ook op het concertpodium regelmatig te horen in Lied en oratorio concerten en daarnaast actief als koordirigent. In 2016-2018 zong en speelt ze ‘La Voix Humaine’ van Poulenc door Nederland onder de regie van Hans Nieuwenhuis. Michelle is docent bij de Koorschool Haarlem, het Conservatorium van Amsterdam en logopedist bij het OLVG West ziekenhuis in Amsterdam. www.michellemallinger.com

HET BESTUUR

Pepijn Lagerwey - Voorzitter

Joke Dekker - Penningmeester

Vincent Tack - Secretaris

ADRES

Schoterveenstraat 27

2023WN 

Haarlem

info@la-voix.nl

© 2018 Stichting La Voix