top of page

Werken aan je sound met Lieve Geuens

Met techniek-zangdocent Lieve Geuens (Conservatorium van Amsterdam) ontdek de mogelijkheid van je klankkast en de invloed daarvan op je stemgeluid!

Tickets Are Not on Sale
See other events
Werken aan je sound met Lieve Geuens
Werken aan je sound met Lieve Geuens

Tijd en locatie

19 okt 2019, 13:00 – 17:00

Jansstraat 33, Jansstraat 33, 2011 RT Haarlem, Netherlands

Over het evenement

Lieve Geuens is een lyrische sopraan geboren te Antwerpen.

Zij studeerde op het Conservatorium van Utrecht eerst lichte muziek zang en daarna klassieke zang en sloot beide studies af met UM (Master). Zij kreeg een cum laude voor veelzijdige expressiviteit.

Lieve geeft de laatste jaren vooral opera-concerten en liederen-recitals in Europa en soms daarbuiten zoals in Atlanta en Cuba. Begeleid door de pianist Hein Hoogendoorn geeft ze theatrale opera-concerten waarbij drama en humor elkaar afwisselen.

Lieve heeft in operaproducties gezongen in Nederland, België en Frankrijk. Enkele rollen die zij vertolkt heeft: Pamina en Papagena in Der Zauberflöte (Mozart), Suor Angelica (Puccini), Het Zwarte blondje (Jurriaan Andriessen), Marieke in Rixt (Alkema), Bertha in La Poupée de Nuremberg (Adam), Mimi in La Bohème (Puccini), Amina in Sonnambula van Bellini.

Lieve maakt deel uit van “The Dutch Opera Singers en heeft tot 2014 gewerkt met het ensemble “Tosca eet slakken zonder zout project” : met deze 2 opera-ensembles zijn veel concerten gegeven in heel Europa. Lieve is 10 jaar verbonden geweest aan het koor van De Nederlandse Opera in Amsterdam.

Tot het liederen-repertoire behoren Franse, Nederlandse, Duitse, Spaanse en Russische stukken. Lieve heeft ook oratorium op haar repertoire staan zoals De Johannes- en Matthäus Passion van Bach, Die Schöpfung van Haydn, De Messiah van Händel, Requiem en Krönungsmesse van Mozart.

Lieve werkt als techniek docente op het Jazz-Departement van het Conservatorium van Amsterdam sinds 2008. Van 1995-2009 doceerde zij aan het Conservatorium van Utrecht. (Voor meer info over o.a. opleidingen, licht repertoire en workshops etc. zie: lievegeuens.com)

Deel dit evenement

bottom of page