top of page

Interactieve Lezing: De (zang)stem met Michelle & Martine

Logopedisten en zangeressen Michelle Mallinger en Martine Straesser geven een interactieve lezing over de (zang)stem. Vervolg op de Interactieve Lezing: De KNO-arts en de Logopedist.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Interactieve Lezing: De (zang)stem met Michelle & Martine
Interactieve Lezing: De (zang)stem met Michelle & Martine

Tijd en locatie

23 apr 2022, 14:00 – 17:00

Haarlem, Jansstraat 33, 2011 RT Haarlem, Netherlands

Over het evenement

De  (zang)stem: Invloed van hormonen en effecten van stemmisbruik

Effecten van stemmisbruik: De stem is een kwetsbaar instrument en kan door verkeerd gebruik of misbruik beschadigd worden.  

Wat verstaan we onder verkeerd stemgebruik en stem misbruik. Wanneer verandert een functionele stemstoornis in een organische stemstoornis? Lopen zangers meer gevaar om een stemstoornis te ontwikkelen?  

Wat is het belang van een juiste diagnose en wat is de taak van de kno arts? Hoe behandel je als logopedist een stemstoornis die is ontstaan door verkeerd stemgebruik?

Doelgroepen: Logopedisten die met stemklachten (willen) werken, zangdocenten, KNO-artsen en zangers. Een basiskennis van de anatomie en physiologie van de larynx is aangeraden voor dat je deelneemt aan deze lezing.

Pak de kans om je vragen te stellen over de stem!

Michelle Mallinger presenteert informatie over het effect van vrouwelijke hormonen op de zangstem. Van menstruatie, zwangerschap, pre-menopause en de menopause. Wat kan je doen als stemtherapeut, zangdocent of zanger om de effecten van hormonale veranderingen te minimaliseren?

Martine Straesser presenteert informatie over stemmisbruik en organisch letsel op de stembanden. Ook met handige tips over het voorkomen en behandelen van stemproblemen.

Elke deelnemer krijgt een handout met informatie. Voor logopedisten, kan een bewijs van deelname gemaakt worden voor deze activiteit (geen accredatie) op verzoek.

De maximum aantal live deelnemers is 25. Het is ook mogeljk om deze interactieve lezing online te volgen via Zoom. Je krijgt de codes na het inschrijven.

Indeling van de middag:

14u: Deuren open

14.15: Lezing 1

15.15: koffie en thee pauze

15.45: Lezing 2

16.45: napraten

17.30: afsluiting

Tickets

 • Inter. Lezing 23-4-22 Fysiek

  De (zang)stem met Michelle en Martine

  € 40,00
  Verkoop geëindigd op
 • Inter. Lezing 23-4-22 Online

  € 40,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page