top of page

Gregoriaanse Zang: praktijkworkshop door dr. Rens Tienstra

Fysiek en online workshop over Gregoriaanse Zang! Voor alle niveaus.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gregoriaanse Zang: praktijkworkshop door dr. Rens Tienstra
Gregoriaanse Zang: praktijkworkshop door dr. Rens Tienstra

Tijd en locatie

26 mrt 2022, 14:00 – 16:00

Haarlem, Donkere Begijnhof, 2011 BZ Haarlem, Netherlands

Over het evenement

Gregoriaans: praktijkworkshop door Rens Tienstra in de Sint Jospehkerk, Haarlem

In deze workshop, in het bijzonder bedoeld voor geïnteresseerden en beginnende zangers, gaat Rens Tienstra (gepromoveerd op het Laaglandse gregoriaans) dieper in op het gregoriaans voor de 40-dagen tijd: een kleurrijk repertoire, met fascinerende diepere lagen. Verdieping, inspiratie en vooral veel zingen.

Indeling:

14u deel 1

14.50-15.05 korte pauze

15.05-15.50u deel 2

Iedereen die het wil is van harte welkom in de Sint Jospehkerk om 16u voor de Vespers!

Bij het gregoriaans ontkom je er niet aan in superlatieven te spreken. Het oudste repertoire van West-Europese bodem, bestaande uit duizenden gezangen waarin alle mogelijke emoties langskomen, die op hun beurt al meer dan 1000 jaar inspiratiebron vormen voor andere muziek. Dit alles genoteerd in eeuwenoude boeken, behorend bij indrukwekkende kathedralen.

Rens Tienstra, expert in het gregoriaans, gaat in deze sessie in op de basics van het gregoriaans lezen en zingen. Daarbij komen notatie, notatiegeschiedenis en Laaglandse bronnen op aansprekende en praktijkgerichte wijze aan bod.

Rens Tienstra studeerde Directie, Compositie, Kerkmuziek en Musicologie in Amsterdam, Den Haag, Birmingham en Essen. Hij promoveerde 2020 op het Laaglandse gregoriaans. Als dirigent leidt hij o.a. de Schola Cantorum Amsterdam, Schola Gregoriana Noordwijk en Cappella pro Cantibus; tevens is hij docent/dirigent bij de Haarlemse Koorschool/Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem.

www.renstienstra.nl

Tickets

  • Gregoriaans - Fysiek

    € 20,00
  • Gregoriaans - Online

    € 20,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page