top of page

Gregoriaans voor de Advent, praktijkworkshop door dr. Rens Tienstra

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gregoriaans voor de Advent, praktijkworkshop door dr. Rens Tienstra
Gregoriaans voor de Advent, praktijkworkshop door dr. Rens Tienstra

Tijd en locatie

11 dec 2021, 14:15 – 16:00

Online via Zoom

Over het evenement

Gregoriaans voor de Advent, praktijkworkshop door Rens Tienstra

In deze workshop, in het bijzonder bedoeld voor geïnteresseerden en beginnende zangers, gaat Rens Tienstra (gepromoveerd op het Laaglandse gregoriaans) dieper in op het gregoriaans voor de Advent: een kleurrijk repertoire, met fascinerende diepere lagen. Verdieping, inspiratie en vooral veel zingen.

Indeling:

14u deel 1

15-15.15 korte pauze

15.15-16u deel 2

Bij het gregoriaans ontkom je er niet aan in superlatieven te spreken. Het oudste repertoire van West-Europese bodem, bestaande uit duizenden gezangen waarin alle mogelijke emoties langskomen, die op hun beurt al meer dan 1000 jaar inspiratiebron vormen voor andere muziek. Dit alles genoteerd in eeuwenoude boeken, behorend bij indrukwekkende kathedralen.

Rens Tienstra, expert in het gregoriaans, gaat in deze sessie in op de basics van het gregoriaans lezen en zingen. Daarbij komen notatie, notatiegeschiedenis en Laaglandse bronnen op aansprekende en praktijkgerichte wijze aan bod.

Rens Tienstra studeerde Directie, Compositie, Kerkmuziek en Musicologie in Amsterdam, Den Haag, Birmingham en Essen. Hij promoveerde 2020 op het Laaglandse gregoriaans. Als dirigent leidt hij o.a. de Schola Cantorum Amsterdam, Schola Gregoriana Noordwijk en Cappella pro Cantibus; tevens is hij docent/dirigent bij de Haarlemse Koorschool/Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem.

www.renstienstra.nl

Tickets

  • Gregoriaans voor de Advent

    € 20,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page