top of page

Gregoriaans lezen en zingen met dr. Rens Tienstra

Een online sessie over het lezen en zingen van het Gregoriaans!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gregoriaans lezen en zingen met dr. Rens Tienstra
Gregoriaans lezen en zingen met dr. Rens Tienstra

Tijd en locatie

17 jun 2021, 20:00

Online Sessie

Over het evenement

Bij het gregoriaans ontkom je er niet aan in superlatieven te spreken. Het oudste repertoire van West-Europese bodem, bestaande uit duizenden gezangen waarin alle mogelijke emoties langskomen, die op hun beurt al meer dan 1000 jaar inspiratiebron vormen voor andere muziek. Dit alles genoteerd in eeuwenoude boeken, behorend bij indrukwekkende kathedralen.

Maar waar te beginnen? Hoe die notaties te lezen? Welke boeken heb ik nodig? Moet ik eerst tonnen vakliteratuur doorwerken?

Rens Tienstra, expert in het gregoriaans, gaat in deze sessie in op de basics van het gregoriaans lezen en zingen. Daarbij komen notatie, notatiegeschiedenis en Laaglandse bronnen op aansprekende en praktijkgerichte wijze aan bod.

Rens Tienstra studeerde Directie, Compositie, Kerkmuziek en Musicologie in Amsterdam, Den Haag, Birmingham en Essen. Hij promoveerde 2020 op het Laaglandse gregoriaans. Als dirigent leidt hij o.a. de Schola Cantorum Amsterdam, Schola Gregoriana Noordwijk en Cappella pro Cantibus; tevens is hij docent/dirigent bij de Haarlemse Koorschool/Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem.

www.renstienstra.nl

Tickets

  • Gregoriaans

    € 20,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page